80 yrittäjää pääsee mukaan uuteen varhaiskuntoutushankkeeseen

Ennen kuin vaivat pahenevat

Yrittäjien uusi varhaiskuntoutushanke, JYRI Kunnonpetraus, käynnistyy toukokuussa. Kuntoutuskeskus Petrean kehittämässä hankkeessa ovat mukana Varsinais-Suomen Yrittäjät, Työterveyslaitos ja Turun ammatillinen aikuiskoulutuskeskus. Kolmivuotiseen hankkeeseen otetaan mukaan 100 kuntoutujaa, joista 80 tulee Varsinais-Suomesta.

- Kuntoutuksen pääsee samoilla perusteilla kuin Aslak- tai Tyk-kuntoutukseen. Tarkoituksena on parantaa yrittäjien työhyvinvointia kaikilla tasoilla, ei pelkästään fyysisesti, kuntoutuspsykologi Marja Luttinen -Kuisma Petreasta kertoo.

Kuntoutujat jaetaan yhteentoista ryhmään, jotka käyvät kuudella 2-3 päivän kuntoutumisjaksolla Petreassa. Jaksojen välillä ryhmäläiset voivat olla keskenään yhteydessä Internetissä avattavan Kunnonpankin välityksellä. Sinne kerätään tietoja kuntoutumisen edistymisestä ja sen välityksellä voi esittää kuntoutumiseen liittyviä kysymyksiä asiantuntijoille.

- Kunnonpankki on ainutlaatuinen pilottihanke Suomessa, eikä vastaavaa ole tietääkseni muuallakaan, opettaja Oili Niittynen Turun AKK:sta sanoo.

Kuntoutukseen haetaan Kelan lomakkeilla KU 102 ja KU 104, jotka voi tulostaa Internetistä. Mukaan tarvitaan työterveyslääkärin b-lausunto. Kuntoutukseen voi hakeutua yksin tai yrittäjäyhdistykset voivat koota keskuudestaan kuntoutujaryhmiä. Lopullisen päätöksen kuntoutukseen pääsemisestä tekee Kelan Turun toimisto. Hakemukset toimitetaan osoitteeseen Minna Rantanen, Kela Turun toimisto, Eerikinkatu 26, PL 366, 20101 Turku. Kuoreen merkintä TYÖHÖNKUNTOUTUS. Hakemusten tulisi olla Kelassa 1.4. mennessä keväällä alkavien neljän kurssin osalta.

- Yrittäjien jaksaminen ja työhyvinvointi nousevat selkeästi esille jäsentyytyväisyyskyselyissä. Tämä on nyt yksi tapa vastata tähän tarpeeseen, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Henri Wibom toteaa.Uusi varhaiskuntoutusmalli pyrkii kohentamaan yrittäjän hyvinvointia kaikilla tasoilla, Marja Luttinen-Kuisma sanoo.

pv.

Julkaistu 03/2007        
Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ensiapukoulutus Camilla Mäkinen Oy

Ammattipätevyyskoulutus, Ensiapukoulutus, Ensiaputarvikkeita, Ensihoidon koulutus

BLOGIT

Liedon Säästöpankki

Rahan takii

Liedon Säästöpankki

Yhteistyökumppaneiden blogit

Kokouspalvelut

Liedon Vanhalinna

Vanha Härkätie 111, Lieto

www.abocatering.fi

Viihtyisätja monipuoliset kokous- ja juhlatilat Linnavuoren kartanomiljöössä – historiaa, kulttuuria ja luontoa lähellä. Oheisohjelmaksi opastettuja kierroksia niin museonäyttelyissä kuin ulkoilupoluilla. Tilavuokraus ja tilausravintolapalvelut.

Lue uusin näköislehtemme

11/2019Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 14.11.2019


Seuraa meitä somessa