Vuodet tuovat itsevarmuutta

Ompelimo Pinkkiheidi kasvaa vauhdilla

Nuoreen yrittäjään suhtaudutaan helposti epäilevästi, kertoo ompelimoyrittäjä Heidi Parkkinen. Kun asiakkaat näkevät aikaisempia töitä ja tulevat tutuksi, epäilykset Parkkisen mukaan kyllä häviävät.

- Vuosien aikana olen myös saanut paljon lisää itsevarmuutta. Enää en pyytele anteeksi sitä, että olen nuori, Parkkinen sanoo.

Turkulainen Heidi Parkkinen perusti oman yrityksen vuonna 2010 valmistuttuaan vaatturiksi ja pukuompelijaksi. Tuolloin 20-vuotias Parkkinen ei saanut heti jatko-opiskelupaikkaa, vaan perusti kotiompelimo Pinkkiheidin.

- Olin muutenkin ajatellut, että jossain vaiheessa perustan oman yrityksen. Ajattelin, että olisi helpompaa perustaa oma yritys kuin olla toisella töissä. Olen aika tarkka ja minulla on vahvat mielipiteet siitä, miten asiat pitää tehdä, naurahtaa Parkkinen.

Itsestä täytyy huolehtia

Yrittäjän arki ei tullut yllätyksenä Parkkiselle, jonka vanhemmat ovat myös yrittäjiä. Hän on nähnyt yrittämisen hyvät ja huonot puolet jo lapsena.

- Töitä saa tehdä silloin, kun itse haluaa, mutta helposti niitä tulee tehtyä liikaa, Parkkinen sanoo.

- Nyt olen yrittänyt olla tekemättä liikaa töitä. Olen oppinut sen, että itsestäkin täytyy pitää huoli. Töissä ei voi olla kellon ympäri, vaan jokainen tarvitsee myös omaa aikaa, Parkkinen jatkaa.

Omien sanojensa mukaan treenaamiseen hurahtanut Parkkinen saa lisää energiaa ja jaksamista urheilusta. Myös yrittäjäkaverit ovat tärkeitä nuorelle yrittäjälle.

- Toisten yrittäjien ja ompelijoiden kanssa on ihana jutella ja jakaa kokemuksia. Heidän kanssaan voi puhua sellaisista asioista, joista muiden kavereiden kanssa ei välttämättä puhu, ahkerasti Turun Yrittäjien tilaisuuksissa käyvä Parkkinen sanoo.

Kaksi muuttoa ja ensimmäinen työntekijä

Parkkisen yritys on kasvanut kolmessa vuodessa reippaasti. Yrityksen perustamisen jälkeen Parkkinen huomasi, että markkinointiin olisi pitänyt alkuvaiheessa panostaa paljon enemmän. Puolentoista vuoden jälkeen Parkkisella alkoi kuitenkin olla jo niin paljon töitä, että kotiompelimo ei enää riittänyt vaan tarvittiin suuremmat tilat. Toukokuun alussa Pinkkiheidi muutti uudestaan, vieläkin suurempiin tiloihin. Edessä on myös ensimmäisen työntekijän palkkaaminen.

- Anni on ollut minulla nyt pari kuukautta työssäoppijana ja tarkoitus olisi palkata hänet sitten harjoittelujakson päätyttyä, Parkkinen kertoo.

Lisää opetusta yrittäjyydestä

Parkkinen kaipaisi alan opetukseen enemmän opetusta yrittäjyydestä.

- Koulussa ei ollut mitään puhetta yrittäjyydestä, vaikka alalla on paljon yrittäjiä. Itsekään en olisi välttämättä uskaltanut perustaa omaa yritystä, jolleivät vanhempani olisi olleet yrittäjiä, Parkkinen pohtii.

Opetukseen tarvittaisiin myös enemmän työssäoppimisjaksoja, jotta opiskelijat näkisivät myös käytännössä millaisiin töihin ja millaiselle alalle he ovat valmistumassa.Mistä sitten yrityksen nimi Pinkkiheidi tulee?

- Olen rakastanut pinkkiä 10 vuotta! Yläasteella minun piti tehdä sähköpostiosoite itselleni ja siskoni ehdotti pinkkiheidiä. Siitä asti olen ollut Pinkkiheidi ja niin yrityksen nimeksikin tuli sitten Pinkkiheidi, Parkkinen kertoo.


Heidi Parkkisen ompelimo Pinkkiheidi muutti toukokuun alussa uusiin isompiin tiloihin.

emmi.harju@y-lehti.fi

Julkaistu 05/2013        
Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digipalvelu Aura Oy / DigiAura

Digiapu, Digihuolto, Digikauppa, Digitointi

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa